Macaw.nl/Inspiratie/Blogs/Cloud-flexibiliteit en innovatie met Azure VMware Solution (AVS)

Cloud-flexibiliteit en innovatie met Azure VMware Solution (AVS)

Waarom de migratie voor jouw bedrijf een strategische beslissing is.

VMware-Solutions

Bedrijven moeten hun digitale strategieën steeds meer versnellen, want de modernisering van IT-infrastructuur is een belangrijk onderwerp en zal in de toekomst onmisbaar zijn. Traditionele on-premise-infrastructuren lopen tegen hun grenzen aan, terwijl de onzekerheden over stijgende kosten toenemen, bijvoorbeeld na de overname van VMware door Broadcom. In deze context biedt Azure VMware Solution (AVS) een aantrekkelijke en duurzame alternatieve oplossing.

Maar waarom zou je juist nu overwegen om jouw VMware-workloads naar AVS te migreren? In deze gids leer je welke strategische voordelen AVS biedt, hoe een migratie soepel kan worden uitgevoerd en waarom de keuze voor AVS niet alleen vanuit technisch, maar ook vanuit financieel oogpunt logisch is.

Waarom Azure VMware Solution (AVS) een toekomstbestendige beslissing is

Azure VMware Solution (AVS) biedt de mogelijkheid om jouw bestaande VMware-workloads in een vertrouwde omgeving op Azure te draaien. Je profiteert van een naadloze integratie, zonder ingrijpende wijzigingen in applicaties of infrastructuur. Deze oplossing, ontwikkeld door Microsoft in samenwerking met VMware, zorgt ervoor dat je blijft profiteren van eerdere investeringen in VMware-technologieën, terwijl je ook toegang krijgt tot de uitgebreide cloud-native diensten van Azure.

Een bijzonder voordeel van AVS is de symmetrie tussen jouw huidige on-premise omgeving en de nieuwe cloudomgeving. Deze symmetrie stelt IT-teams in staat om de vertrouwde VMware-tools zoals vSphere, vSAN en NSX-T te blijven gebruiken, terwijl de workloads veilig en schaalbaar in de cloud draaien. Dit is vooral belangrijk omdat veel SaaS-tools binnen het native VMware-aanbod steeds meer worden afgebouwd of vervangen, wat AVS tot een aantrekkelijke optie maakt. Naast de kostenvoordelen vermindert dit de trainingsvereisten en maakt het de overstap naar de cloud aanzienlijk eenvoudiger.

De drie grootste voordelen van een migratie naar AVS:

  1. Naadloze migratie en bedrijfscontinuïteit: AVS biedt een soepele migratie van jouw workloads naar de cloud. Dankzij bewezen VMware-technologieën zoals vMotion kunnen virtuele machines tijdens bedrijfstijd zonder uitvaltijd worden verplaatst. Bedrijven die bedrijfskritische applicaties draaien, kunnen er zeker van zijn dat hun processen ongestoord doorgaan.

  2. Toekomstbestendige IT-infrastructuur met cloud-native diensten: De overstap naar AVS is een kleine stap voor jouw virtuele machines, maar een grote stap voor jouw potentieel. Door de cloudmigratie worden volledig nieuwe mogelijkheden geopend. Bedrijven krijgen toegang tot meer dan 200 Azure-diensten, waaronder AI-gestuurde analyses, geavanceerde beveiligingsoplossingen en innovatieve applicatiediensten. Deze integratie stelt je in staat om te profiteren van de snelheid en efficiëntie van Azure, of je nu architect of product owner bent.

  3. Maximalisering van bestaande investeringen en kostenefficiëntie: Bestaande VMware-licenties en -tools kunnen naadloos blijven worden gebruikt, wat de migratie-inspanningen en -kosten aanzienlijk vermindert. Bedrijven profiteren ook van kostentransparantie door flexibele prijsmodellen zoals pay-as-you-go en reserved instances, die nauwkeurige kostencontrole mogelijk maken. De overstap naar AVS is nu bijzonder relevant, aangezien Microsoft de overgang ondersteunt met huidige subsidies, prijsvoordelen en hybride voordelen, wat de overstap bijzonder voordelig en actueel maakt.

Soepele migratie zonder bedrijfsstoringen: zo slaag je in de overstap naar AVS

Het succes van een cloudmigratie hangt grotendeels af van hoe goed het proces is gepland en uitgevoerd. Met AVS hebben bedrijven de mogelijkheid om hun migratie in beheersbare stappen uit te voeren, zonder de lopende bedrijfsactiviteiten in gevaar te brengen. Hier zijn de essentiële stappen voor een succesvolle migratie:

Stap 1: Beoordeling en planning
De basis van elke succesvolle migratie is een nauwkeurige inventarisatie van de bestaande IT-infrastructuur. Onze experts ontwikkelen een gedetailleerd overzicht van jouw workloads, afhankelijkheden en gebruikspatronen. Deze grondige analyse stelt ons in staat een op maat gemaakte migratiestrategie te ontwikkelen die precies is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Een centraal onderdeel van de planning is rekening houden met langetermijndoelen van het bedrijf. Staan er grote IT-projecten op de planning die door een migratie vergemakkelijkt kunnen worden? Zijn er strategische plannen die een flexibelere IT-infrastructuur vereisen? Door deze vragen te beantwoorden, kan de doelarchitectuur optimaal worden afgestemd op de bedrijfsstrategie.

Stap 2: Inrichting en configuratie van AVS
Na de planningsfase volgt de technische uitvoering. Het inrichten van jouw AVS-omgeving kan rechtstreeks via het Azure-portaal worden gedaan. Binnen enkele uren kun je een volledige VMware-omgeving op Azure opzetten en deze koppelen aan jouw bestaande infrastructuur, bijvoorbeeld via ExpressRoute of een beveiligde VPN-verbinding. In deze fase is het vooral belangrijk om de netwerksbeveiliging goed te configureren, zodat veilige datatransfers tijdens en na de migratie worden gegarandeerd.

Stap 3: Migratie van de workloads
De daadwerkelijke migratie wordt ondersteund door bewezen technologieën zoals VMware vMotion, waarmee virtuele machines zonder uitvaltijd kunnen worden verplaatst. Na de migratie moeten de workloads grondig worden getest en gevalideerd om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren in de nieuwe omgeving. Tegelijkertijd kunnen Azure-tools worden gebruikt om de prestaties te monitoren en waar nodig aanpassingen te doen.

Conclusie: De uitgebreide voordelen van Azure VMware Solution (AVS)

Azure VMware Solution biedt een overtuigende combinatie van technische flexibiliteit, economische efficiëntie en strategische toekomstbestendigheid. Als je twijfelt om jouw on-premise workloads naar de cloud te migreren, is dit het ideale moment om de mogelijkheden van AVS te onderzoeken. Dankzij de naadloze integratie van bestaande VMware-omgevingen met de Azure-cloud, het gebruik van cloud-native diensten en de flexibele prijsmodellen, biedt AVS een aantrekkelijk platform voor de volgende stap in IT-modernisering. Bedrijven die in 2024 nog geen cloudmigratie hebben uitgevoerd, moeten deze stap niet langer uitstellen om hun concurrentiepositie te behouden.

Door jouw migratie zorgvuldig te plannen met de experts van Macaw en de juiste tools in te zetten, leg je de basis voor een succesvolle transformatie van jouw IT-infrastructuur en zorg je ervoor dat jouw bedrijf op lange termijn concurrerend blijft in een digitale toekomst.

Microsoft Cloud Solutions Partner

We zijn een trotse Microsoft Cloud Solutions Partner en klanten beoordelen onze service met een 8. We zijn niet alleen een leverancier, maar een strategische partner die meedenkt en helpt groeien. Ontdek hoe onze Cloud & Managed Services jouw organisatie kunnen transformeren in het tijdperk van AI.

Overweeg je een migratie? Wij staan voor je klaar!
Heb je vragen over de mogelijkheden van Azure, of ben je bereid te migreren? Onze experts helpen je graag verder. Bel ons op 023 - 2060600 of stel je vraag via ons digitale contactformulier.
Direct contact
Partnerships

Microsoft & Macaw: strategische partners in digitale transformatie

Op zoek naar een ervaren, gedreven en succesvolle Microsoft Gold Partner? Macaw heeft meer dan 25 jaar expertise in de Microsoft-stack, de best gekwalificeerde mensen en uiteenlopende ervaring door ons werk voor klanten als Heineken en TataSteel. We zijn in staat voor elke klant de beste oplossing neer te zetten. Meer weten over onze partnerships?

Contact