De manier waarop organisaties applicaties bouwen en aanpassen ontwikkelt zich razendsnel. Neem als voorbeeld de introductie van de ‘Common Data Service for Apps’ van Microsoft, waarmee je veilig zakelijke gegevens kunt opslaan en beheren. Deze toepassing transformeert PowerApps van een tool om eenvoudige business-apps te maken, tot een volwaardig platform met oneindig veel mogelijkheden. Waarom zijn, met het oog op de toekomst, PowerApps zo belangrijk?
Waarom een platform voor PowerApps?
Met behulp van het Microsoft Power Platform kan de business nu zelf applicaties ontwikkelen: PowerApps. Op deze manier hebben diverse organisaties de time-to-market weten te versnellen van maanden, naar slechts enkele weken. Door de platformgedachte worden businessprocessen bovendien eenvoudig geautomatiseerd. Vooral als het gaat om het faciliteren en optimaliseren van interne processen biedt dit interessante kansen. Het voornaamste doel is medewerkers hun volledige potentieel op het gebied van communicatie, samenwerking en het delen van kennis laten bereiken. Met andere woorden, je stimuleert Employee Empowerment.
Drie voorbeelden van PowerApps
Het Power Platform kan je op de volgende drie manieren inzetten, waar zowel de business als de IT binnen je organisatie veel profijt van heeft:
Voorbeeld 1: Automatiseren van businessprocessen
In iedere organisatie kunnen businessprocessen geautomatiseerd worden. Deze processen vinden nu via e-mails, in Excel-sheets of op papier plaats. Een voorbeeld daarvan is het proces waarin sales graag een project wil starten, maar de legal-afdeling nog met het contract bezig is. Om toch aan de slag te gaan heeft sales goedkeuring vanuit de directie nodig. Dikwijls verloopt dit via diverse telefoontjes en e-mails. Een PowerApp biedt dan uitkomst. De business dient de aanvraag in, die gaat eerst naar de legal-afdeling en na goedkeuring gaat de aanvraag naar het juiste directielid. Zodra deze accordeert, worden de salesmanager en de legal-afdeling geïnformeerd. Het hele proces vindt geautomatiseerd plaats, wat veel e-mailcommunicatie scheelt. Een bijkomend voordeel is dat een compleet beeld ontstaat van alle aanvragen vanuit de business, waar analyses op toegepast kunnen worden en inzicht gecreëerd wordt.
Voorbeeld 2: Ontsluiten van legacy-data
Het is goed mogelijk dat binnen je organisatie nog oude applicaties draaien die niet eenvoudig te vervangen zijn. Om de business toch te faciliteren kun je de legacy-data ontsluiten richting de CDS (Common Data Service) en het van daaruit gebruiken in PowerApps. Op die manier heeft de business, ook wanneer ze onderweg zijn, inzicht in data. Bijvoorbeeld data over een klant die in het verleden is opgeslagen, maar nog steeds bruikbaar is.
Voorbeeld 3: Het businessapplicatie-landschap centraliseren en rationaliseren
Een organisatie heeft doorgaans veel verschillende databestanden die (inter)nationaal verspreid staan. Het is efficiënt en overzichtelijk om al die data samen te voegen in één datasysteem en beschikbaar stellen voor de business. Zo kun je data eenvoudiger inzien en de hoeveelheid datasystemen minimaliseren.
“PowerApps versnellen je time-to-market van maanden, naar slechts enkele weken”
Maak de juiste vertaalslag
De ‘nieuwe medewerker’ zal sneller en eenvoudiger in staat zijn om onafhankelijk laagdrempelige apps te creëren. Deze beweging gaat zonder twijfel plaatsvinden. Als organisatie is het slim om daar goed op voorbereid te zijn. Op alle vlakken rondom het Power Platform beschikt Macaw over specialisten, die zaken als het bouwen van applicaties en het inrichten van het platform uit handen nemen. Juíst wanneer je de ambitie hebt om enigszins complexe processen te willen automatiseren, kan Macaw je ondersteunen bij de vertaalslag naar business-applicaties. We stemmen de juiste aanpak af en zorgen ervoor dat processen gestroomlijnd worden, zodat je slimme dingen met de gegenereerde data kunt doen.